U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Logopedisten houden zich bezig met allerlei stoornissen op het gebied van communicatie bij zowel kinderen als volwassenen. Wanneer er problemen zijn in de communicatie dan kunnen er beperkingen optreden in het sociaal-emotioneel functioneren. Het is dan lastig om contact te maken met anderen en gevoelens te uiten of te verwerken. Ook het opnemen en verwerken van informatie kan moeizamer verlopen met als gevolg dat er bijvoorbeeld leerstoornissen kunnen ontstaan.

Er zijn vier behandelgebieden binnen de logopedie: taal, stem, spraak en gehoor. Deze behandelgebieden bestaan weer uit verschillende deelgebieden. Bij taal kunt u denken aan de moeilijkheden die jonge kinderen kunnen hebben met de te verwerven taal, maar ook aan een oudere die door medische klachten problemen ervaart met de al verworven taal. Bij gehoor kunt u denken aan gehoorklachten, maar ook aan klachten met betrekking tot de verwerking. U kunt dus voor heel veel klachten bij de logopedie terecht. Alles wat namelijk te maken heeft met het begrijpen en uiten van gesproken en geschreven taal is onderdeel van het werk van de logopedist.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inhoud

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?